2500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!

EN İYİ GEMLİK ZEYTİNİ

22-03-2022 10:32
EN İYİ GEMLİK ZEYTİNİ

En iyi Gemlik zeytini, Bursa’nın Gemlik ilçesinde üretilen Gemlik zeytinidir. Adını da Gemlik ilçesinden almaktadır. Dünya üzerinde daha kaliteli bir zeytin türü daha bulunmamaktadır. Kalite, lezzet ve dayanıklılık olarak diğer zeytin türlerine oranla çok daha öndedir. Dünya zeytin sektöründe işaret simgesi bulunmaktadır ve bu işaret simgesi kendine özgü lezzet, aroma ve kalite açısından mükemmeli göstermektedir. Bu yüzden en iyi zeytin Gemlik zeytinidir. Saklama süresi diğer zeytinlere kıyasla oldukça uzundur ve herhangi bir kimyasal işlem görmeden sofralara gelmektedir. Olgunlaşma süresini tamamladıktan sonra tek tek el ile toplanmaktadır.

Gemlik Zeytini Kaç Yılda Meyve Verir?

Gemlik zeytini, uygun koşullar ve iklim şartları sağlanır ise 5-6 yılda olgunlaşır ve her sene meyve verir. Zeytin ağacının verimli hale gelmesi için 20 yıllık bir zaman gerekir. 20 yıl sonrasında ise verimliliği artmaktadır. Zeytin ağacı 35-150 yıl arasında olgunluk dönemini yakalar ve en verimli halini alır ve yüzlerce yıl yaşayabilmektedir. Yaşam süresi hayli uzundur. Yaşlılık döneminde ise verimliliğini giderek kaybetmektedir ve tam verimli olmasa da meyve vermeye devam etmektedir. Zeytin ağacı yıl boyunca çok verimlidir ve bol ürün verir. Veriminin ve verdiği ürünün bol olduğu yılın ardından gelen yıl verimliliği düşer. Sonuç olarak 1 yıl fazla ürün verirken diğer yıl az ürün vermektedir. Bu duruma ise periyodisite denmektedir. Halk bu durumu var yılı ve yok yılı olarak belirtmektedir.

Gemlik Zeytini Neden Tercih Edilir?

Gemlik zeytini, etli ve ince kabuklu olduğu için daha fazla tercih edilmektedir. Ve tüketim sırasında çekirdeğinden çok basit bir şekilde ayrılmaktadır. Buda tüketiciye ayrı bir kolaylık sağlamaktadır. Gemlik zeytini sağlık açısından da fazla yarar sağlamaktadır. Üretimden sofraya gelen süre içerisinde herhangi bir kimyasal işlem görmemesi de tercih edilme sebeplerinden bir tanesidir. Gemlik zeytini kendine özgü lezzet, aroma ve kalitesi ile diğer zeytinlerden ayrılmaktadır. Kahvaltı sofralarında ve salatalarda tercih edilmektedir. Farklı olarak poğaça, börek tarzı el işlerinde hamurun içerisine doldurularak tüketimi tercih edilmektedir. Gemlik zeytinin saklama ve raf ömrü diğer zeytinlere göre daha uzundur. Olgunlaşma sonrasında el ile tek tek toplanmaktadır. Buda olası zeytin kayıplarının önüne geçmektedir.

Gemlik Zeytinin Özellikleri

Gemlik zeytini, olgunlaştıktan sonra dalından tek tek el ile toplanmaktadır. Hiçbir kimyasal işlem görmemektedir. Lezzet aroma ve kalite açısından mükemmeldir. Gemlik zeytini fermente aşamasında sadece tuz ve su kullanılır. Doğallığından dolayı ambalajında aylarca kalmaktadır. Saklama süresi gayet uzun ve kalitelidir. Renk olarak doğal siyahı taşır herhangi bir boyama işlemi görmez. Gemlik zeytinini diğer zeytinlerden ayrıcalıklı kılan bir yanı daha vardır. Dünya zeytin sektöründe işaret simgesine sahiptir ve bu Gemlik zeytinin kendine özgü lezzet aroma ve renk kalitesinin olduğunu tescillemektedir. Dünyanın en iyi zeytini olma özelliğini de taşımaktadır. Tercih edilme oranı diğer zeytinlere kıyasla daha fazladır. Kahvaltı sofralarında ana yemek yanı salatalarda sıklıkla görülmektedir. Aroması ve lezzeti salatalara katıldığında çok yakışmaktadır. Gemlik zeytini Bursa’nın Gemlik ilçesinde üretilmektedir. En iyi Gemlik zeytini de buradan çıkmaktadır. Gemlik zeytini etli ve ince kabuklu olmakla beraber çekirdeğinden kolay ayrılmasıyla tüketici tarafından sıkça beğenilir ve tercih edilir. Gemlik zeytini yıl boyunca büyük bir emekle yetiştirilmektedir. Gemlik ilçesinde üretilen zeytinlerin tamamı gıda kodeksine uygun bir şekilde üretilerek tüketiciye sunulmaktadır. Etli ve doğal olmasından dolayı tüketicinin en fazla tercih ettiği zeytin türüdür.
En iyi Gemlik Zeytini Sipariş Vermek İçin Tıkla!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.