2500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!

Kaliteli Zeytin Nasıl Anlaşılır?

23-03-2022 17:14
Kaliteli Zeytin Nasıl Anlaşılır?

En İyi ve Kaliteli Zeytin Nasıl Anlaşılır?

Ülkemizde zeytin yetiştiriciliği Marmara, Akdeniz ve Ege bölgesi'nde yapılır. Kahvaltı sofralarının sık sık tercih edilen gıdalar arasında yer alan zeytin birbirinden farklı çeşitleriyle soframızı renklendirir. Ancak birbirinden farklı zeytin çeşitlerinin olması zeytin seçerken en çok zorlandığımız konular arasında bulunuyor. En iyi ve en kaliteli zeytin nasıl anlaşılır sorusunun cevabını sizlerle paylaşmak isteriz.

İnsan sağlığı için pek çok faydası olan zeytin özellikle her kahvaltı sofrasında muhakkak olması gereken besinler arasındadır. Ancak zeytinin en iyisini ve en kalitelisini seçmek hem insan sağlığı için hem de lezzet açısından büyük önem taşır. Günümüzde halk arasında iyi zeytinin çekirdeğinden anlaşıldığına dair bir kanı vardır. Uzmanlar tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda bunun tam yeterli olmadığı gün yüzüne çıkmıştır. Zeytin çekirdeğinin büyüklüğü yalnızca zeytinin olgunluk derecesine göre farklılık gösterir ancak çekirdeğin rengi de buna etkendir.

Zeytinin Kaliteli Olduğunun Püf Noktaları

En iyi ve en kaliteli zeytin anlamının bazı püf noktaları bulunuyor Bu püf noktaları şu şekildedir;


Kaliteli zeytin almak istiyorsunuz öncelikle zeytinin diri bir görüntüde olmasına özen göstermelisiniz. Diri bir görüntüye sahip olan zeytin kaliteli ve dolgun bir zeytin olduğuna işarettir.

Aynı zamanda zeytinin solgun olmamasına özen göstermelisiniz zeytin ne kadar parlak renge sahipse o kadar kaliteli ve tazedir.

Zeytinin çekirdeği zeytinden kolay ayrılıyor ise zeytinin taze olduğunu gösterir.

Doğal ve taze zeytinler ağızda hafif acı bir tat bırakır. Bu yüzden ağzınızda acı tat bırakan bir zeytini tercih etmelisiniz.

Zeytin tercihi yaparken ince kabuklu ve ağızda çabuk dağılan zeytinler olmasına dikkat etmelisiniz.

Kaliteli bir zeytin taze tat verecektir. Böylelikle zeytin alırken tadına bakarsanız zeytinin taze olup olmadığını anlayabilirsiniz.


Zeytin Neden Yumuşar?

Zeytin özellikle kahvaltı sofralarımızı süsleyen bol vitaminli ve mineralli sağlıklı bir besindir. Ancak birçok kişi Zeytini doğru koşullarda saklamadığı için zeytinin yumuşaması ve bozulması gibi durumları ile karşı karşıya kalmaktadır. Öylelikle Zeytin neden yumuşar? Zeytinin yumuşamaması için ne yapmam gerekiyor? Gibi pek çok soru ile karşı karşıya kalıyoruz. Kahvaltıların vazgeçilmezi zeytin doğru koşullarda saklanarak en taze ve en lezzetli olarak tüketmenizi sağlayacaktır.

Öncelikle zeytinlerinizi nemli ve rutubetli alanlarda saklamamaya özen göstermelisiniz. Nemli ve rutubetli alanlarda muhafaza edilen zeytinler bir süre sonra yumuşamaya başlar ve bozulur. Bu sebepten ötürü zeytinleri serin ve kuru ortamlarda muhafaza etmeniz gerekir. Aynı zamanda zeytinler etraftaki kokuları içine çekebilir. Böylelikle zeytini bulundurduğunuz yerde kesinlikle herhangi bir kokunun olmamasına özen gösterin. Zeytinlerinize doğru koşullarda muhafaza ederseniz hem raf ömrünü uzatır hem de sağlığımız açısından büyük avantaj sağlarsınız. Zeytinleri kendi ambalajında ve mümkünse kendi suyunda muhafaza etmelisiniz. Böylelikle zeytinlerin hem kalitesi hem de lezzeti bozulmayacaktır.

Hangi Marka Zeytin Daha Lezzetli?

Biz Solive olarak sadece Gemlik bölgesinin en kaliteli zeytin üreticilerinden zeytinlerimizi temin ederiz. İnsanların güvenle ve lezzetle sipariş ettiği biberli, sarımsaklı, yeşil, siyah ve diğer tüm çeşitleri ile müşterilerine sunulan Solive markalı zeytinlerimiz Türkiye’nin en kaliteli zeytin üreticilerinden gelir. Siz de hemen kendiniz için bir iyilik yapın ve en beğendiğiniz marka olacak olan Solive’den siparişinizi verin.

Gemlik Zeytini Sipariş Vermek İçin Tıkla!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.