2500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!

Neden Gemlik Zeytini Tercih Edilmeli?

06-04-2022 15:02
Neden Gemlik Zeytini Tercih Edilmeli?

Neden Gemlik Zeytini Tercih Edilmeli?

Gemlik zeytin, adını Bursa’nın Gemlik ilçesinden almaktadır. En kaliteli Gemlik zeytinleri bu ilçede ve yöre köylerde yetişmektedir. Etinin bol kabuğunun ince olması sebebiyle tüketiciler tarafından sofralarda sıklıkla tercih edilmektedir. Gemlik zeytinin ana merkezi Gemlik olmakla beraber Marmara bölgesinde önem taşıyan bir ticaret ürünü olmuştur. Lezzet ve aroma olarak eşsizdir. Gemlik zeytini olgunlaşma sürecini tamamladıktan sonra tek tek elle toplanmaktadır. Kahvaltı sofralarında en çok tercih edilen siyah Gemlik zeytinidir. Gemlik zeytini soflarımıza ulaşmadan önce herhangi bir kimyasal işlem görmemektedir. Gemlik zeytini toplanma sırasında tek tek dikkatlice el ile toplanmaktadır. Bunun sebebi olası zeytin kayıplarına engel olarak kayıpsız bir toplama işlemi gerçekleştirmektir. Gemlik zeytininin raf ömrü diğer zeytinlere oran ile daha uzundur. Sağlık yönünden faydası çok fazladır. Dünya üzerinde üretilen zeytinlerin arasında en kalitelisi olarak seçilmiştir. Doğal ve sağlıklıdır kalite kontrol sonrası ambalajlanır ve ambalajında aylarca bozulmadan kalabilmektedir.

Gemlik Zeytini Nerede Bulunur?

Marmara bölgesinin zeytin ağaçlarının büyük bir kısmını oluşturan Gemlik zeytini düzenli olarak her yıl meyve vermektedir. Özellikleri etli olması ve renginin koyu olmasıdır. Eti çekirdekten basit bir şekilde ayrılmaktadır. Gemlik zeytini Gemlik bölgesinde üretilmektedir ve Gemlik harici dünyanın hiçbir yerinde üretimi bulunmamaktadır. Diğerleri Gemlik Tipi olarak satılmaktadır. Lezzet olarak da kendisine özgüdür. Zeytin sektöründe dünyada liderliği taşıyan bölgelerin coğrafi işaretleri vardır. Coğrafi işaret zeytinin tat, üretim ve karakteristik özellikleri kendi içerisinde bulundurduğunun işaret ve simgesidir. Bu belgeyi ülkemizde taşıyan Gemlik zeytinleri haricinde başka bir zeytin türü bulunmamaktadır. Dünya üzerindeki en kaliteli zeytindir.

Neden Gemlik Zeytini?

Gemlik zeytini, kendisine özgü olmakla beraber dünyanın herhangi bir yerinde bulunmamaktadır. Lezzet olarak da dünyanın hiçbir yerinde aynı lezzet bulunmamaktadır. Marmara bölgesinde en önemli zeytin Gemlik zeytinidir. Ülkemiz üzerinde yetişmekte olan birçok zeytin arasında en ünlüsü Gemlik zeytinidir. Lezzeti son derece güzeldir ve dayanıklılık açısından da çok kaliteli ve yağlıdır. Bu yüzden Gemlik zeytini sofralarda tercih edilmektedir. Sofralarda tercih edilmesinin bir diğer sebebi ise etinin kalın olması ve çekirdeğinden kolayca ayrılmasından kaynaklıdır. Aynı zamanda kendine has lezzeti ve sofralara gelmeden önce hiçbir kimyasal işlem görmemesi de tercih edilen zeytin türleri arasında birinci olmasına yardımcı olmuştur. Gemlik zeytini kalite, sağlık ve lezzet açısından diğer zeytinlerden hayli öndedir.

Gemlik Zeytini Özellikleri

Gemlik zeytini, özelliklerinin büyük çoğunluğunu Gemlik coğrafyasının toprak ve ikliminden almaktadır. Bunun beraberinde işlenme süreci de Gemlik zeytinine özellik katmaktadır. Coğrafi genişliği olan bir alana Gemlik zeytin fidanı dikilmektedir. Ve böylece Gemlik tipi zeytini üretimi yapılmaktadır. Gemlik zeytinin bir diğer özelliği ise hiçbir kimyasal maddeye maruz kalmadan sofralara gelmesidir. Etli yapısı etinden kolay ayrılan çekirdeği ve lezzeti ile damaklarda muhteşem tat ve aroma bırakıyor olması da özellikleri arasındadır. Gemlik zeytini renk olarak siyahtır. Tam olgunluğunu yakaladıktan sonra toplanmaktadır. Toplanma süreci tek tek el ile olmaktadır. Tek tek el ile toplanmasının sebebi ise zeytin kayıplarının önüne geçip kayıp oranını en aza indirmektir. Gemlik zeytini dünya üzerindeki en kaliteli ve lezzetli zeytindir. Tat ve kokusu kendine özgüdür ve bunu yetişmiş olduğu coğrafyadan almaktadır. Bu konuda coğrafi işaret simgesi de bulunmaktadır ve bu simge dünyada en iyi zeytin ve kendine has özelliğe sahip türlerine verilen işaret simgesidir. Gemlik zeytini insan sağlığı açısından çok yararlıdır. Gemlik zeytinin ambalaj saklama süresi diğer zeytinlere oranla daha fazladır. Çünkü kimyasal herhangi bir işlem görmez bu yüzden sağlık açısından da çok iyidir.
GERÇEK GEMLİK ZEYTİNİ SİPARİŞ VERMEK İÇİN TIKLA!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.