2500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!

Siyah Zeytin Nasıl Üretilir?

30-03-2022 11:46
Siyah Zeytin Nasıl Üretilir?

Siyah Zeytin Nasıl Üretilir?

Siyah zeytin, en sevdiğimiz zeytin türlerinden biridir. İnsanlık, tarihi boyunca zeytin tüketti ve tüketmeye de devam edecek. Topraktan, sofraya gelene kadar bin bir zahmet ve emek ile yoğrulan ve en nihayetinde sofralarınızda bir şenlik havası estiren siyah zeytin, nasıl üretilir sorusuna yanıt buluyor olacağız. Biliyoruz ki, bir zeytinin nasıl üretildiği konusu gerçekten büyük bir merak konusudur.

Zeytin Ağacı Ne Kadar Sürede Yetişir?

Öncelikli konu burası. Bir zeytini yetiştiren ve hasat etmemize olanak sağlayan en temel şey ağaçtır. Ağaç, genellikle 10 ile 20 yıl aralığında yetişir. Bugün diktiğimiz bir zeytin ağacı en erken 6-7 yıl sonra ilk zeytinini vermeye başlar. Bu da aslında ne kadar yorucu bir sürecin içerisinde olduğumuzu gösteren ilk kanıttır. Diktiğimiz zeytin ağacı sadece bugünün değil önümüzdeki 100 yıl içerisinde de insanlığa sürekli olarak zeytin verecek önemli bir ağaçtır. Bu sebeple, onu diktikten sonra ona çok iyi bakıyor ve gelişimini sağlayabilmek için elimizden gelen bütün çabayı sarf ediyoruz.

Siyah Zeytin Nasıl Üretiliyor?

Siyah zeytinin üretim aşaması da uzun sürüyor. Sadece ağaçta yetişen bu eşsiz meyve, fidanlarını açtığında ve ilk zeytinlerini yetiştirmeye başladığında büyük bir heyecanla o zeytinlerin olgunlaşmasını bekliyoruz. Ortalama olarak yetişen siyah zeytinler Eylül ile Aralık ayları arasında hasat ediliyor. Bu zeytinin gelişim durumuna bağlı olarak değişkenlik gösterebiliyor. Yıl içerisinde sadece bir defa olgunluğa ulaşan zeytinler olgun hale geldiğinde hasat edilirler. Ancak burada dikkat ettiğimiz ilk temel nokta oluşan zeytinler gerçekten toplanmaya değer hale geldi mi gelmedi mi? İşte aradığımız soru bu. Bu soruya evet yanıtını verebiliyorsak hemen sizlere üretim aşamasını anlatalım.

Toplanan zeytinlerin tamamı tanelenmek üzere tek tek el ile toplanır.

Tüm zeytinler dallarından ve yapraklarından ayrılır.

Bu zeytinler seçme makinesi yardımı ile boylarına göre seçilir.

Boylanan zeytin rengine ve boyuna göre havuzlara dökülür.

Havuzların içerisine de ayrıca salamura suyu eklenip üzerine taş baskı yapılır.

Toplamda 6 ile 9 aylık bekleme süreci içerisine giren zeytinlerimizin içerisinde bulunan salamurayı belirli periyotlarla havalandırıp devir daim ediyoruz. Bu sayede daha sağlıklı bir salamura süreci geçirmiş oluyor tüm siyah zeytinler.

Salamura havalandırması sürecinde testlerimizi de ihmal etmiyoruz. pH değeri, tuz yoğunluğu, tat ve koku kontrolü yaparak siyah zeytinlerin daha sağlıklı bir süreç geçirmesine olanak tanıyoruz.

Fermantasyon adını verdiğimiz tamamlanma süresi geldiğinde ise el değmeden havuzların içerisinden tüm zeytinler çekiliyor.

Tadı ve rengi ile tam bir ziyafet eşliğine gelen siyah zeytinler, hazırlandıktan sonra ambalajlara koyuluyor.

Ambalajlanan tüm zeytinlerimiz sofralarınızda buluşmak için yeni bir yolculuğa başlıyor.

En Kaliteli Siyah Zeytin Nereden Alınır?

En kaliteli siyah zeytin Solive’den satın alınır. Türkiye’nin dört bir yanına kaliteli, sağlıklı ve etli gönderdiğimiz siyah zeytinlerimiz, ülkemizin dört bir yanında satışa başlar. Kalitenin ve tadın gerçek sahibi olan siyah zeytinlerimizi internet sitemizden de rahatlıkla sipariş verebilirsiniz. Üyelik sistemimiz, çevrimiçi pos cihazlarımız ve mağazamızda bulunan tüm zeytin çeşitlerimiz emrinize amadedir.

Yüksek Kaliteli Gemlik Siyah Zeytin Sipariş Vermek İçin Tıklayınız!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.