2500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!

Ülkemizde Yetiştirilen Zeytin Çeşitleri

05-04-2022 16:13
Ülkemizde Yetiştirilen Zeytin Çeşitleri

Ülkemizde Yetiştirilen Zeytin Çeşitleri

Zeytin ithalatı ve ihracatı yapan ülkeler arasında iklim özellikleri ve coğrafi koşullar sebebiyle Türkiye'de bulunuyor. Özellikle Marmara, Ege ve Akdeniz bölgelerinde yetiştirilen zeytin ürünleri tüm Dünya üzerinde en çok tüketilen ürünler arasındadır. Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi siyah zeytin ve yeşil zeytin olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Hem yeşil zeytin hem siyah zeytin ülkemizde yetiştirilerek sık sık tercih edilmektedir. Birbirinden farklı zeytin çeşitleri lezzet açısından kişiden kişiye göre tercih edilmesi yönünde farklılık göstermektedir. Hem sağlıklı hem lezzetli birbirinden farklı zeytin çeşitlerini muhakkak tüketmeli ve zeytinin faydalarından yararlanılmalıdır. Zeytin günümüzde herkes tarafından sevilerek tüketilen bir besindir.

İçermiş olduğu vitaminler ve mineraller sayesinde insan vücudu için büyük fayda sağlar. Özellikle vücuttaki toksinleri atarak kötü kolesterolü azaltan zeytin çeşitleri antioksidan sayesinde hücrelerin yenilenmesini sağlar. İçerdiği E vitamini sayesinde gün içerisinde daha enerjik olmanızı sağlarken bir yandan da stresi azalttığı uzmanlar tarafından açıklanmıştır. Günlük ve düzenli olarak zeytin tüketimi birçok hastalığın önüne geçerek gün yüzüne çıkmasını engellemektedir. Ülkemizde de önemli bir ihraç kalemlerinden olan zeytin kahvaltı sofralarının süsleyerek insanların vazgeçilmezi olmayı başarmıştır.

Sağlıklı Zeytin Çeşitleri

Gemlik Zeytini: Marmara Bölgesi'nde yetiştirilen Gemlik zeytini bölgenin en önemli zeytin çeşitidir. Siyah sofralık zeytin olarak adlandırılan Gemlik zeytini küçük,orta ve büyük irilikte olup oldukça lezzetli bir zeytin çeşididir. Aynı zamanda Gemlik zeytini, zeytinyağı yapımında da kullanılır. Gemlik zeytini sofralık olarak ne kadar kaliteli ise yeşilken toplandığında zeytinyağı olarak da bir o kadar kalitelidir. Hem lezzeti hem de insan sağlığına olan faydası sayesinde en çok tüketilen zeytin çeşididir.

Gemlik Sele Zeytin: Kıvırcıklaşmaya başlayan Gemlik zeytini, %1’i oranında tuz koyularak kendiliğinden yemelik kıvama gelir. Sele zeytinin kabuğu diğer zeytinlere göre biraz daha sert yapıda olur. Lezzetli bir aromaya sahip olan sele zeytinleri özellikle olgunlaşmış zeytinlerden üretilmektedir. Kuru sele ve yağlı sele olmak üzere 2 çeşit de karşımıza çıkar. Yalnızca siyah ve kıvırcık zeytinlerden üretilir.

Kırma Zeytin: En lezzetli zeytin çeşitleri arasında bulunan kırma zeytin, yeşilken toplanıp tek tek kırılarak ve sadece su ile tatlandırılıp sofralarımıza gelmektedir. Oldukça lezzetli kırma zeytinler son zamanların en çok tüketilen zeytin çeşitleri arasında bulunuyor.

Edremit Zeytini: Edremit zeytini, çizilerek limonlu su içinde olgunlaştırılan lezzetli bir zeytin çeşididir. Olgunlaşan Edremit zeytini zeytinyağı ile yağlanarak sofralarımızı süsler. %24,7 oranında yağ içeren Edremit zeytini özellikle zeytinyağı yapımında da kullanılan zeytin çeşididir.

Halhal Zeytin: Halhal zeytinleri küçük çekirdekli ve küçük boyda bir zeytin çeşididir. Kırma zeytin tipinde işlenen halhal zeytini yeşil halde hasat edilir ve sadece limonlu su ile olgunlaştırılır. Özellikle son zamanlarda kahvaltıların vazgeçilmez zeytin çeşitleri arasında yerini alır.

Domat Zeytin: Ege yöresinde zeytin ağaç üzerinde yeşil ve hafif sarı renkte iken toplanır. Özenle seçilen zeytinler kırılır. Sadece tuz ve su kullanılarak doğal fermantasyonla tatlandırılır. Ambalajda limon suyu, kekik, kişniş, tane karabiber ve sızma zeytinyağı kullanılarak aroması zenginleştirilir.

Kalamata Zeytin: Kalamata Zeytin Marmara’da Yalova ve etraf köylerinde yetişir. Aynı zamanda Eşek zeytini olarak da bilinir. Zeytinin kendisi de çekirdeği’ de büyüktür. Rengi pembeye dönüktür. Adını Yunanistan şehri olan Kalamata’dan almıştır. Renk olarak benzerdir ancak ona göre çok büyüktür. Defne yaprağı ve limon ile tatlandırılabilir.

En Lezzetli Zeytin Nereden Alınır?

Türkiye’nin en gelişmiş zeytin üretme teknolojileri ile üretilen Solive markalı zeytinleri web sitemizden güvenli bir şekilde alınabilir. Siz de güvenli web sitemizden 256bit SSL sertifikası ile korunanİdeasoft alt yapısına sahip web sitemiz üzerinden hemen zeytin ve zeytinyağı siparişi verebilirsiniz. Kredi kartı ve Kapıda ödeme seçeneği mevcuttur. Solive markalı ürünlerimiz, hijyenik ortamlarda ambalajlanır. Korona virüs pandemisinin yoğun yaşandığı bu önemli günlerde hem lezzetinize hem de sağlığınıza dikkat ediyor, Solive markamız ile tanışmaya davet ediyoruz.

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.