2500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!

Zeytin Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Önemli Bilgi

06-04-2022 11:10
Zeytin Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Önemli Bilgi

Zeytin Hakkında Bilinmesi Gereken 7 Önemli Bilgi

Zeytin, bizim en büyük gıda miraslarımızdan bir tanesidir. Zeytin lezzeti ve besleyiciliği ile beraber insanların gönlünü kazanmayı başaran önemli bir meyve olduğunu bize kanıtladı. Sofralarımızdan bir türlü eksik edemediğimiz ve lezzetine doyamadığımız zeytin hakkında bilmeniz gereken 7 önemli bilgiyi sizin için listeledik. Bu derleme ile beraber her gün büyük bir zevkle tükettiğimiz ve aslında hakkında pek de çok şey bilmediğimiz zeytin hakkında en az 7 önemli bilgiyi keşfedeceğiz. Hazırsanız hemen başlayalım.

1 - Zeytin, Sebze Değil Meyvedir

Bu içeriğimiz okuyan belki de binlerce kişinin zeytini bir sebze sanıyor olabilir. Ancak işin aslı öyle değil, zeytin bilimsel bir şekilde açıklanmış ve doğruluğu kanıtlanmış bir şekilde kesinlikle bir meyvedir. Aslında bir meyve olduğunu bildiğimiz zeytin insanların çok büyük bir kısmı tarafından hala sebze olarak bilinmektedir.

2 - Zeytin, 20 Milyon Yıldan Fazla Süredir Var

Yapılan bilimsel araştırmalar ve resmi açıklamalara göre bize için en az 20 milyon yıldan fazla bir süredir var. Net olarak açıklanamıyor olsa da 20 ile 40 milyon yıl öncesine kadar dayanan zeytin geçmişi hakkında son 7.000 yıllık bir tarihe hakimiz. 7.000 yıldan daha eski süreler için yazılı ya da görsel bir bilgi yok.

3 - İlk Zeytin Hasadı 7000 Yıl Önce Akdeniz Bölgesi’nde Yapıldı

Bu bilgi aslında en şaşırtıcı olanlarıydı. Çünkü ilk zeytin hasadının Afrika Kıtasında yapıldığı düşünülüyor. Ancak bu son derece yanlış bir bilgidir. İlk zeytin hasadı kesinlikle ilk defa 7000 yıl önce Akdeniz Bölgesi’nde yapıldı. Tam konumu ile ilgili net bir bilgi edinemiyor olsak dahi Antalya açıkları ve Hatay - Mersin civarında olduğunda tahmin ediliyor.

4 - Zeytin Ağaçları 12,5 Metreye Kadar Uzayabilir

Zeytin ağaçlarının az uzayabileceği hakkında yanlış bir kanı var. Oysaki zeytin ağacı 12,5 metreye kadar uzayabilir. Buna örnek olarak Girit Adasındaki 3000 Yıllık Vouves zeytin ağacı 12,5 metre boyundadır. Günümüzde bu ağacı her yıl yaklaşık 20.000 insan ziyaret ediyor.

5 - Zeytin Ağacının Ömrü 3000 Yıla Kadar Çıkabilir

İyi bakılan zeytin ağacının ömrü ortalama olarak 3000 yıla kadar çıkabilir. Bakımı sıradan olan ve daha az bakım yapılan zeytin ağaçları ise 300 ile 400 yıl arasında yaşar ve zeytin meyvesini vermeye devam eder. Bugün zeytin ağacı diksek ve hiç bakım yapmasak torunlarımız ve onların torunları da aynı ağaçtan zeytin yiyebilirler.

6 - Zeytin Mineral ve Vitamin Bakımından Çok Zengindir

Zeytin içeriğinde A,B,C, K, E vitaminlerini barındırır. Bu özelliği sebebi ile en çok tüketilen meyve arasında değildir. Zeytin büyük bir kesim tarafından sadece lezzeti bakımından sevilir. Oysa zeytin çok faydalı bir meyvedir.

7 - Zeytin Ağacı Dikildikten 7-8 Yıl Sonra İlk Zeytini Verir

En az 7 yıllık yatırımdır zeytin. Bir doğal mirastır ve bu sebeple milyonlarca yıldır doğada vardır. Zeytin ağacını bugün dikseniz ilk zeytini yaklaşık 7 yıl sonra yiyebilirsiniz. Bu sebeple onu özel kılan özellikleri arasında uzun vadeli bekleme süreci yatıyor.

Bir zeytin ağacını 7-8 yıl beklemenize gerek yok. Zeytinagaci.com ile dilediğiniz zeytin ve zeytin ürünlerini hemen web site üzerinden sipariş verebilir, doğal ve gerçek zeytinin farkını hemen hissedebilirsiniz. Özellikle zeytin aşığı olanlar için müthiş bir varlık olan zeytini hemen web sitemizden, Gemlik’ten zeytinin ana yurdundan sipariş verebilirsiniz.
GEMLİK ZEYTİNİ SİPARİŞ VERMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.