2500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!

Zeytin ve Zeytinyağı Nasıl Saklanır?

05-04-2022 12:15
Zeytin ve Zeytinyağı Nasıl Saklanır?

Zeytin ve Zeytinyağı Nasıl Saklanmalı?

Türk mutfağının vazgeçilmez lezzeti zeytin ve zeytinyağı özellikle kahvaltı sofralarımızdan eksik olmaz. Zeytin ve zeytinyağı Türk mutfaklarında yemekleri lezzetlendirmek amacıyla kullanılan sağlıklı ve şifa deposu yiyeceklerdir. Ancak bu ürünleri yanlış bir şekilde saklamak ürünlerin çabuk bozulmasına sebebiyet verir. Zeytin ve zeytinyağı nasıl saklanmalı ? sorusu son zamanların en çok merak edilen konuları arasında bulunarak gündemimizde ki yerini alıyor. Zeytin ve zeytinyağını saklamanın pek çok yöntemi bulunuyor. Bu yöntemlerden birini kullanarak uzun ömürlü zeytin ve zeytinyağı elde edebilirsiniz. Böylelikle hem sağlığınızı riske atmayacak hem de olağanüstü lezzetlerden mahrum kalmayacaksınız. Bu içeriğimizde sizlere zeytin ve zeytinyağı nasıl saklanmalı bahsetmek isteriz. Unutulmamalıdır ki yanlış saklama yöntemleri zeytin ve zeytinyağının kalitesini bozar.

Zeytin Nasıl Saklanır?

Kahvaltı sofralarının olmazsa olmazı zeytin, gerek lezzetiyle gerek insan sağlığı açısından faydalarıyla sık sık tüketilen bir üründür. Zeytinin doğru muhafaza edilmesi raf ömrünü uzattığı gibi kalitesini de bir hayli etkiler. Zeytin ürünlerini saklamanın püf noktaları arasında ortam ışığı ve zeytinin hava ile teması da etkilidir. Biz hem sağlık hem de kolay muhafaza için zeytinlerinizi cam kavanozlarda sizlere veriyoruz. Kuru ve serin yerde muhafaza etmek zeytinin ömrünü uzatacaktır. Tavsiyemiz; Kesinlikle güneş ışığı, ısı ve nem olmayan bir ortam. Ağzı kapalı bir cam kavanoz içerisinde muhafaza edilmesi gereken zeytinin ağzı açıldıktan sonra kendi ambalajıyla birlikte buzdolabında ya da serin bir yerde saklanmasıdır. Aynı zamanda bazı zeytin ürünleri salamura olarak sofralarımıza gelir. Salamura zeytinleri kesinlikle kendi suyu ve yağı ile koruma altına almalıyız. Zeytin eğer yağlı ise yağın dibe çökmemesi ve özelliğini kaybetmemesi amacıyla sık sık ters düz etmek gerekir. Böylelikle zeytinlerin ömrünü uzatarak daha kaliteli ve lezzetli olmasını sağlayabilirsiniz.

Zeytinyağı Nasıl Saklanır?

Türk mutfaklarında yemeklerin lezzetine lezzet katan zeytinyağı birçok kişi tarafından sık sık tüketilen ve tercih edilen besinler arasında bulunur. Ancak zeytinyağının has olması sağlık açısından büyük önem taşımaktadır. Zeytinyağı alırken öncelikle markası, üretim ve son kullanma tarihi ve işletme kayıt numarası gibi bazı unsurlara dikkat etmeniz gerekirken güvenilir yerlerden alışveriş yapılması gerekir. Bakanlığımızın tağşiş listelerini de sıklıkla kontrol etmenizi öneririz. Unutulmamalıdır ki zeytinyağının kalitesinin ve lezzetinin bozulmaması adına ışık, güneş ve sıcaklıktan uzak tutmanız gerekir. Aksi takdirde zeytinyağını doğru bir şekilde muhafaza edemez ve ürünün bozulmasına sebebiyet verirsiniz.

Zeytinyağını güneş görmeyen, serin ve kuru yerlerde saklamaya özen gösterin. Zeytinyağının yapısı nedeniyle her türlü kokuyu içine çekme özelliği bulunur. Bu sebepten ötürü yabancı ve kötü koku olmayan yerlerde saklanması gerekir. Açılmış zeytinyağının ağzını iyice kapatmaya özen gösterin. Unutulmamalıdır ki ağzı açık olan bir ürün uzun süre hava ile temas eder ise kalitesi ve lezzeti bozularak asitliği yükselecektir. Doğru saklama yöntemlerini kullanarak naturel ve sızma zeytinyağlarını kendi özelliklerini kaybetmeden yaklaşık 2 yıl içerisinde tüketme fırsatını elde edebilirsiniz.

Halk arasında zeytinyağının donması ya da donmaması kaliteli olup olmadığı konusunda fikir veriyor. Ancak tabii ki de bu durum uzmanlar tarafından açıklanması doğrultusunda bir zeytinyağının donup donmaması kaliteli olup olmadığı anlamına gelmez. Kaliteli ve orijinal zeytinyağı kullanımı için muhakkak güvenilir firmaların tercih edilmesi gerekir. Aksi takdirde orijinal olmayan zeytinyağının faydasından daha çok zararını görme ihtimaliniz bulunur. Aynı zamanda Türk Gıda Kodeksine uygun olarak üretilip üretilmediğine de kesinlikle dikkat etmelisiniz.

En Kaliteli Zeytinyağı Nereden Alınır?

Türkiye’nin en kaliteli zeytinyağı Solive markasıdır. İçerdiği yüksek fayda ve ekolojik dengeleri sebebi ile yüz binlerce insanın zeytinyağı markasındaki tek tercihi Solive, 100 yıllık bir geçmişe sahip ve ülkemizin en güvenilir zeytinyağı üreticilerinden bir tanesidir. Siz de bu 100 yıllık deneyimden faydalanmak ve eşsiz zeytinyağlarından sipariş vermek için web sitemizi tercih edebilirsiniz.
Kaliteli Zeytinyağı Sipariş Vermek İçin Tıklayınız!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.