2500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

06-04-2022 12:07
Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytinin Faydaları Nelerdir?

Zeytinin faydaları saymakla bitirilemeyecek kadar fazla. Özellikle günlük bir rutin içerisinde tüketilen tüm zeytinler (5-10 adet arası) günlük vitamin ve mineral ihtiyacının %30’unu karşılar. Ancak sadece bu kadarla sınırlı değil, insanlık tarihi boyunca büyük bir lezzet olan zeytin hem faydası ile hem de görünümü ile insanlara büyük bir ziyafet sundu. 400 yıl önce Osmanlı’da çıkarılan bir yasa ile zeytin ağaçlarının kesilmesi ve onlara zarar verilmesi ölümle sonuçlanıyordu. Çünkü bir zeytin ağacı tıpkı insan gibi yetişmesi zor ve uzun bir süreç alıyor. Bugün diktiğimiz tüm zeytin ağaçları ortalama olarak ilk zeytinlerini sadece 7-8 yıl sonra verebilecek kıvama geliyor. Bu o kadar uzun bir süreç ki insanlar bunu beklerken ömürlerinden yılların geçtiğinin dahi farkında olmuyor çünkü zeytin ağacı yetişme aşamasındayken dahi büyük ilgi istiyor.

Zeytinin Faydaları

Zeytinin faydaları saymakla bitirilemeyecek kadar fazla. Ama herkes tarafından bilinmesi gereken de en az 8 özelliği var. Hadi onları da hep birlikte hemen sayalım.

  1. 1. Kan yapıcı özelliğe sahiptir. Kansızlık sorunu çeken insanların kandaki demir oranını yükselterek Anemi hastalığına faydası dokunur.
  2. 2. Saç, cilt ve tırnak gibi en temel bölgelerin sağlıklı gelişimine yardımcı olur. Saç için vitamin, cilt için mineral ve tırnak için her ikisini de bünyesinde barındırır. Bu sayede vücudumuza faydalı olur.
  3. 3. Kanseri önleyen bir yapıya sahiptir. Tabii ki tek başına kanser gibi önemli bir rahatsızlığı yenemez ya da önleyemez ama ek gıdalar ve ürünlerle beraber kullanıldığında çok etkili bir silah olabilir. Kanser teşhisi konmuş olan kişiler için de sürekli zeytin tüketmesi önerilir.
  4. 4. Çok uzun süre tok tutar. Ramazan aylarında tüketilen zeytinlerin, tok tuttuğu bilinen bir gerçektir. Oruç tutmanın en kolay yolu tabii ki zeytin ile gerçekleşir.
  5. 5. Vücut gelişimine büyük oranda destekçi olur. Hem çocuklar için hem yetişkinler için hem de yaşlılar için kısacası tüm insanlar için zeytin vücut gelişimi ve korunması açısından önemli bir besin kaynağıdır.
  6. 6. Sindirimin daha kolay bir hale gelmesine olanak sağlar. Kilo vermek isteyenler için de büyük oranda kilo vermelerine yardımcı olur. Özellikle aşırı kilo sorunu yaşayan insanlara genelde zeytin tüketmesi söylenir.
  7. 7. Kalp sağlığını koruduğu tüm uzman hekimler tarafından kabul görmüş bir bilgidir. Özellikle Kalp Sağlığı Uzmanları tarafından araştırılan ve yazılan makalelerde de bu şekilde olduğu resmi olarak kabul görmüştür.
  8. 8. Zeytin yaprağı çayı bulması pek mümkün olmasa da çay olarak içildiğinde sindirimi yumuşatır, boğaz ağrılarını dindirir, göz sağlığına iyi gelir. Bitki çaylarının önünde gelen zeytin yaprağı çayı içildiğinde stres giderilmiş olur.

Taze Zeytin İle Bayat Zeytin Arasındaki Farklar

Taze zeytin yukarıda saydığımız tüm faydaları size rahatlıkla sağlayabilir. Ancak bayat zeytin için aynı şeyi söyleyemeyiz. Çünkü bayat zeytinlerin ne kadar süredir bayat olduğu, hangi koşullarda üretildiği ya da kimler tarafından üretildiği gibi net bilgilere ulaşamayız. Bu sebeple elinizden gelen her türlü imkanı kullanmalı ve sadece üreticisinin belli olduğu zeytinleri tüketmelisiniz. İnsanlar genellikle doğru zeytini bulabilmek için etrafındaki marketlere ya da çeşitli işletmelere bakabilir. Bu her zaman için doğru bir hamle olmayabilir.

Doğru Zeytin Nereden Satın Alınır?

Doğru zeytinden kastımız, markası olan, üretim tarihi belli olan, üretim koşulları yazan, sağlıklı, etli, siyah ya da yeşil, lezzetli ve taze zeytinlerdir. Türkiye’nin en kaliteli zeytinleri ise Solive adı altında sofralarınızda buluşur.
DOĞAL GEMLİK ZEYTİNİ SİPARİŞ VERMEK İÇİN TIKLA!

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.