2500 TL VE ÜZERİ ALIŞVERİŞLERİNİZDE KARGO ÜCRETSİZ!

Zeytinyağında Tağşiş Nedir?

29-03-2022 12:30
Zeytinyağında Tağşiş Nedir?

 Zeytinyağında Tağşiş Nedir?

Zeytinyağı bitkisel yağların en kıymetlisidir. Doğal haliyle tüketilebilen tek yağdır. Diğer bütün bitkisel yağların tüketilmeden evvel rafine edilmesi gerekir. Zeytinyağı rafine edilmediği için bütün bileşikleri zeytinden yağa geçer bu sebepten zeytinyağı insan sağlığı için çok değerlidir. Bu bileşimlerin %98’ ini yağ asitleri oluşturmaktadır. %2’ lik kısmını ise triterpenik ve alifatik alkoller, hidrokarbonlar, steroller, lezzet ve aroma bileşenleri, antioksidanlar ve bir çok kimyasal bileşik oluşturmaktadır.

Biyoyararlılığının ve duyusal kalitesinin yüksek olması nedeniyle daha ucuz yağlarla karıştırılmaktadır. Bu yağlar sırasıyla tohum yağları, rafine karışık yağlar, fındık yağı, kanola yağı, zeytinyağından çıkan ikinci ek traksiyon yağlar ve pirina yağıdır. Maalesef Ege ve Marmara bölgesinde bu çok yaygındır.

Tarım ve Orman Bakanlığının Yayınladığı Tağşiş(Hileli) Ürünler Listesi İçin Tıklayınız!

Bu sebeple zeytinyağı almadan evvel Bakanlığımızın yayınladığı Tağşiş listesi mutlaka incelenmelidir. Biz Solive olarak; İnsan sağlığına çok dikkat eder, kutsal ağacın meyvesinden çıkan altın suyun kıymetini önemseriz.

Hakiki Soğuk Sıkım Sızma Zeytinyağı Sipariş Vermek İçin Tıklayınız!


IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.